lørdag 14. mars 2009

Svar...

Et lettens sukk og litt nervøs..

Siden lillegutt sin fødsel har jeg egentlig aldri blitt helt 100% i magen, men rett etter en fødsel er jo det ganske normalt å være litt sår og øm, så jeg tenkte ikke noe over det. Tiden har gått fort og det er snart to år siden og magen er fortsatt ikke bra.

Kan ikke påstå at jeg er så glad i å gå til legen - min lege er hyggelig han, så det er ikke det, men liker ikke å komme med "eh å så er jeg litt plaget i magen...". Hehe lettere å si til andre at de skal gå til legen tidlig med problemer enn å gjøre det selv.

Uansett..turen gikk til legen for ca et par måneder siden pga en utrolig intens hodepine som hadde pågått i en uke. (uvanlig for å være meg..) etter å ha fått undersøkt den så prøvde jeg meg forsiktig med magen :-I og enden på visa er at han sender meg til en CT-undersøkelse av mageregionen og bekken med tilhørende henvisning til kirurg (gulp tenkte jeg da...)

Egentlig utrolig hvor mange tanker man klarer å tenke og gruble når man er på en slik undersøkelsen, og det er jo alltid værste tenkelig senario som fyker veggimellom i hode da -ingen sommerfugler bare en haug med sprettballer!

Så i går tok jeg mot til meg for å ringe etter resultatene..litt smånervøs..

Det første som skjedde var at en hyggelig legesekretær leser opp funn og ikke funn..masse legeord osv..så får hun meg til å vente hjemme mens hun skal få legen til å ringe meg.

På dette tidspunktet raser jo da alle disse fancy ordene rundt i mitt allerede ømme hode og jammen fikk jeg ikke flere sprettballer også!!Legen ringer, og som sagt er han hyggelig og har en flott evne til å roe ned alle situasjoner - heldigvis!! Han går også gjennom denne undersøkelsen, men dropper eller oversetter alle fancy ord til norsk. De har sjekket alt som kan sjekkes og det er jo greit å få friskmeldt kjertler, nyrer og alt annet..Men det viser seg at jeg har midtlinjebrokk - Hæ tenkte jeg - hva i granskauen er det??!"?
Fikk en beskrivelse og her er noe jeg fant på nett (takk google..:-)

Et midtlinjebrokk er i likhet med rektusdiastase en defekt i bukveggen i midtlinjen, men da er det blitt et virkelig hull i bukveggen, slik at tarmer og bukinnhold buler ut av bukveggen og kun holdes på plass av en tøyelig bukhinne og huden. Midtlinjebrokk opereres vanligvis gjennom et langsgående midtlinjesnitt hvor bukveggen legges dobbelt og sys sammen og oftest forsterkes med et syntetisk nett. Brokket kan også opereres ved kikkehullskirurgi hvor dette nettet festes til bukveggen fra innsiden.

Noe klokere..? dette har da oppstått fordi jeg har vært gravid, og lillegutt har da tøyd bukveggen ganske godt - syntes han sa at på det meste var det en glipe der på nesten 6cm.

Da skjønner jeg at det er plagsomt å trene, spesielt magen..

Etter dette har jeg pustet litt lettet ut, siden dette absolutt ikke var værste tenkelig senario og det er deilig å vite hva det er! Så da er det egentlig bare å vente på time hos kirurgen..(hm alle sprettballene er ikke vekk..men har byttet ut noen med sommerfugler..)

6 kommentarer:

Hønehuset sa...

Og dette har du gått rundt og båret på og tenkt på helt alene.. *klemme*
Si i fra når du trenger barnevakt da!

Fru Asplund sa...

Hehe dere har vel hatt nok å tenke på! ;-) og takk som byr..det samme til dere!!

Anonym sa...

Næmen snuppa da! Har helt glemt å gå inn på bloggen din, og så leser jeg dette....!
Godt du har funnet ut av det og at det kan rettes opp!
Snakkes til helgen. Glad i deg! =)
Klem V

Fru Asplund sa...

Ikke no problem :-D vi gleder oss til dere dukker opp her til påske! film, spill, snop, turer, skravling...velkommen!!!

Kristine sa...

Jeg visste ingenting jeg... Huff, det kan ikke vært noe godt å gå rundt med de magesmertene og alle de tankene svirrans rundt huet. Godt du nå har fått noen svar, og lykke til med operasjonen!!

Fru Asplund sa...

:-D er jo ikke så lett å vite heller når jeg ikke sier noe ;-)men takk skal du ha:-D