torsdag 26. mars 2009

stillstand er tilbakegang heter det seg..

..og det føles sånn ut også. Hva er det egentlig med torsdager?? Tirsdag og onsdag er nåla (på vekta..;) litt snillere innstilt men torsdag - neida da er den hevngjerrig.. Så da er det kanskje ikke så vansklig å gjette at nåla sto stille på torsdag. 81...hm er jo ikke så langt unna første delmål da, men følte at denne gangen gikk det så greit.

Hehe da tenker jeg sef ikke på at vi hadde besøk i helgen, med mat og godterier i overflod. En skikkelig test for min selvbeherskelse..Det må sies jeg ikke gikk noe opp da ;)
Friskt mot!! Gi opp? Nope!!
Oppussing er en jentegreie har jeg skjønt - og siden det har blitt dårlig med både det og ommølblering i heimen blir det bloggen som får gjennomgå - et litt billigere alternativ også..Hold ut folkens..får nok bestemt meg(en gang).
Legger ut noen bilder fra en liten vintertur i snøen..vi kosa oss med flott vær, bålkos med pølser, kakao + sef sjokolade og appelsin..








torsdag 19. mars 2009

atter en torsdag..

I løpet av uka synes jeg egentlig at frua selv har vært flink. Har blitt flinkere til å moderere inntaket av snop og brus..spiser ikke så jeg sprekker og har roet tempoet litt ned. Men resultatene på vekta lar seg vente på. Men ned 0,5 igjen må jeg jo ta imot med et smil..så får vi se om jeg kan ta den neste hele til neste torsdag.

Så over til noe annet...om du har fulgt med på bloggen min har du fått med deg at jeg har fått svar på mine mageproblemer - det i seg selv er deilig og har nok gjort til at jeg slapper mer av. Men har skjønt i etterkant at mens jeg har gått rundt med hode i en mørk sky, kan humøret mitt ha gått ut over andre. En stor mulighet for at jeg har vært litt brå og hard i måten i ordla meg på..om dette har gått utover deg må jeg bare si: UNNSKYLD!!
Har ikke vært meningen å tråkke på noen eller såre noen..Håper selvfølgelig at jeg ikke har såret eller tråkket på noen men om jeg har!!



..så da var det sagt..

lørdag 14. mars 2009

Svar...

Et lettens sukk og litt nervøs..

Siden lillegutt sin fødsel har jeg egentlig aldri blitt helt 100% i magen, men rett etter en fødsel er jo det ganske normalt å være litt sår og øm, så jeg tenkte ikke noe over det. Tiden har gått fort og det er snart to år siden og magen er fortsatt ikke bra.

Kan ikke påstå at jeg er så glad i å gå til legen - min lege er hyggelig han, så det er ikke det, men liker ikke å komme med "eh å så er jeg litt plaget i magen...". Hehe lettere å si til andre at de skal gå til legen tidlig med problemer enn å gjøre det selv.

Uansett..turen gikk til legen for ca et par måneder siden pga en utrolig intens hodepine som hadde pågått i en uke. (uvanlig for å være meg..) etter å ha fått undersøkt den så prøvde jeg meg forsiktig med magen :-I og enden på visa er at han sender meg til en CT-undersøkelse av mageregionen og bekken med tilhørende henvisning til kirurg (gulp tenkte jeg da...)

Egentlig utrolig hvor mange tanker man klarer å tenke og gruble når man er på en slik undersøkelsen, og det er jo alltid værste tenkelig senario som fyker veggimellom i hode da -ingen sommerfugler bare en haug med sprettballer!

Så i går tok jeg mot til meg for å ringe etter resultatene..litt smånervøs..

Det første som skjedde var at en hyggelig legesekretær leser opp funn og ikke funn..masse legeord osv..så får hun meg til å vente hjemme mens hun skal få legen til å ringe meg.

På dette tidspunktet raser jo da alle disse fancy ordene rundt i mitt allerede ømme hode og jammen fikk jeg ikke flere sprettballer også!!



Legen ringer, og som sagt er han hyggelig og har en flott evne til å roe ned alle situasjoner - heldigvis!! Han går også gjennom denne undersøkelsen, men dropper eller oversetter alle fancy ord til norsk. De har sjekket alt som kan sjekkes og det er jo greit å få friskmeldt kjertler, nyrer og alt annet..Men det viser seg at jeg har midtlinjebrokk - Hæ tenkte jeg - hva i granskauen er det??!"?
Fikk en beskrivelse og her er noe jeg fant på nett (takk google..:-)

Et midtlinjebrokk er i likhet med rektusdiastase en defekt i bukveggen i midtlinjen, men da er det blitt et virkelig hull i bukveggen, slik at tarmer og bukinnhold buler ut av bukveggen og kun holdes på plass av en tøyelig bukhinne og huden. Midtlinjebrokk opereres vanligvis gjennom et langsgående midtlinjesnitt hvor bukveggen legges dobbelt og sys sammen og oftest forsterkes med et syntetisk nett. Brokket kan også opereres ved kikkehullskirurgi hvor dette nettet festes til bukveggen fra innsiden.

Noe klokere..? dette har da oppstått fordi jeg har vært gravid, og lillegutt har da tøyd bukveggen ganske godt - syntes han sa at på det meste var det en glipe der på nesten 6cm.

Da skjønner jeg at det er plagsomt å trene, spesielt magen..

Etter dette har jeg pustet litt lettet ut, siden dette absolutt ikke var værste tenkelig senario og det er deilig å vite hva det er! Så da er det egentlig bare å vente på time hos kirurgen..(hm alle sprettballene er ikke vekk..men har byttet ut noen med sommerfugler..)

torsdag 12. mars 2009

Jammen går det fort!

Ukene flyr avgårde og her kom det en ny torsdag og jeg har jo valgt denne dagen til veiedag..hm om det er lurt aner jeg ikke.


Jeg hadde jo håpet at kiloene skulle forsvinne med ca 1 kg i uka men der bomma jeg litt.. Men en halv i uka er ikke så værst det heller. De som har greie på det, påstår at det er bra å gå ned saaakkte..jaja de har kanskje ikke prøvd det før - for det er kjeeedeeelig å gå sakte ned.

ok..skal være fornuftig...sukk..(http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/1.5352110)


Som sagt før tas alle nedganger (på vekta) imot med takk! og denne uken ble nok et takk!! 81,5 viser vekta nå (yes!!!) og BARE 1,5 unna en av mine magiske grenser..

tirsdag 10. mars 2009

Jeg...jogge?!?

Ja det kan du si...var litt usikker selv når jeg oppdaget lysten til å jogge. Men når jogge tanken først var godt plantet inn i mitt forvirret hode(..jogge strider jo litt mot min natur ;-) så var det bare å kle på seg, finne frem joggeskoene som var litt støvete (kremt) og finne veien.

og min så og si ikke-eksisterende kondis fikk seg litt sjokk. Vi kan vel si det pent og si at det ble intervall trening..?

Så om jeg klarer å gjøre dette fenomenet sånn ca omtrent jevnt og trutt er det vel en mulighet for at jeg kan oppdrive litt eksisterende kondis og bedre form..

kryss fingrene!

fredag 6. mars 2009

Forandring fryder...

...er det visst noe som heter, og så sagt så gjort. Denne ble ganske jente, men hvorfor ikke? Dette bilde har jeg også tatt selv og ja..det er en peon.
Skal bli sååå deilig med vår snart må jeg innrømme Ikke bare fordi det nå er bare sørpe og vått overalt eller fordi det skal bli deilig å slippe alle ytterklærne eller fordi det er veldig deilig med varmere luft..Men rett og og slett fordi det skal bli deilig med litt mer sol!!..og høre fuglene kvitre..sukk..
Ja jeg vil ha vår!

torsdag 5. mars 2009

I`m back..

Jepp, jeg skulka sist torsdag og må si at det var gjort med vilje ;-D Sist helg (søn-tir) var jeg nemlig på en deilig deilig jentetur. Turen gikk til Kiel fra Oslo med Color Magic, og det er en tur jeg kan anbefale! Her er det butikker (noen i alle fall..), spisesteder, kino, badeland, spa og fitness senter, diskotek (for de som er glad i det...hehe ingen kan kalle meg en danseløve ;-) ..med andre ord et deilig sted å være.

Det rare er at det var egentlig ganske mange ombord men vi sto aldri i kø og vi var alltid alene i boblebad, badstu osv.. det var først når vi skulle gå i land i Oslo at vi skjønte hvor mange det var ombord.MANGE...

Dette er utsikten fra badstua..funker å være på sjøen da..

og disse flotte damene var mitt reisefølge (på middagen siste kveld)..etter at vi sef hadde vært på kino (vi så på Australia:)..:

Ok..tilbake til virkligheten så bestemte jeg meg for å droppe min veiedag rett å slett fordi jeg ikke hadde lyst..(høres ut som en liten unge :-D) etter å ha kost meg på båten trengte jeg nesten å klimatisere meg igjen for hjemmelivet og selv om det høres rart ut - jeg var utrolig sliten når jeg kom hjem..
Så, med det sagt, var jeg jo litt spent på denne gangen..og fortsatt 82 - men denne gangen føler jeg ikke at det er noe nederlag. Har kommet litt mer igang og tenker at jeg kommer til å se mer resultat etter dette..
..om det er omlegging av diverse livsvalg eller om det er den Shine drikken (rens og energi) så har jeg t.o.m hatt ork til å ta frem strikketøy..så da gjenstår det å se..
..følg med i neste episode...